Lawatan Sambil Belajar Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Sultan Suleiman, Lebuh Sultan Abdul Samad 42000 Pelabuhan Klang ke Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media, UiTM Shah Alam.

Hari/Tarikh : Isnin, 17hb April 2017.

Masa : 9.00 pagi - 12 tengah hari.

Jumlah Murid : 42 orang murid tingkatan lima.

Guru Pengiring : 2 orang guru pengiring.

Majlis Ramah Mesra Naib Canselor Bersama Warga Fakulti Komunikasi Dan Pengajian Media.

#ncbersamawarga

{besps}LawatanPelajarSKSeriSekinchan{/besps}

Seramai 40 pelajar dari Sekolah Kebangsaan Seri Sekinchan, Selangor telah melawat Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media pada hari Rabu, 30hb April 2014. Kehadiran mereka diringi dengan 6 orang guru pengiring yang diketuai oleh Pn.Azlina bt Ngat Denin.  Pihak fakulti juga turut memberikan sumbangan bahan bacaan  untuk rujukan perpustakaan sekolah terbabit.

{besps}lawatanprochansellor{/besps}

YBhg Tan Sri Dato' Sri Sallehuddin Mohamed, Pro Canselor telah membuat lawatan mesra ke Fakulti Komunikasi & Pengajian Media yang dianugerahkan Ijazah pada Istiadat Konvokesyen ke 80 pada Mei 2014.
Tujuan lawatan mesra ini adalah sebagai tanda hormat dan ingin mengenali dengan lebih lanjut fakulti dan warga kerja yang akan terlibat dengan YBhg Tan Sri Pro Canselor pada Istiadat Konvokesyen ke 80.

Tarikh : 8 Mei 2014
Masa : 2.00 petang
Tempat : Studio TV, Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media


Aturcara Program :

2.00 ptg : Ketibaan warga fakulti

2.30 ptg : Ketibaan YBhg Tan Sri Dato’ Sri Sallehuddin Mohamed, Pro Canselor UiTM

2.35 ptg : Bacaan doa

2.40 ptg : Ucapan aluan dan taklimat oleh YBhg Prof. Dr. Azizul Halim Yahya, Dekan FKPM

3.20 ptg : Ucapan YBhg Tan Sri Dato’ Sri Sallehuddin Mohamed, Pro Canselor UiTM

3.40 ptg : Jamuan minum petang

4.30 ptg : Sesi wawancara bersama YBhg Tan Sri di Radio UFM

5.00 ptg : Bersurai

LAWATAN KE RADIO UFM

Pada 21 September 2015 (Isnin) jam 2.00 petang, rombongan dari Fakulti Kejuruteraan Elektrik (FKE), Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai, Johor Bahru telah hadir membuat lawatan ke Radio UFM, Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media.

Tujuan utama lawatan ini adalah untuk mendapatkan maklumat berkenaan pengurusan dan peralatan radio kampus berdasarkan pengalaman dan kejayaan UiTM dalam penyiaran radio kampus.

Peserta rombongan dari UTM terdiri dari 2 orang staf Akademik dan 20 orang pelajar tahun akhir Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik/Elektronik.